Wine Waves 6

1 x Portugal ’17 – Strekov 1075, Slovakien “The best Blauer Portugieser in the world!” Ja, han som en gång sa det har nog rätt. Det kanske inte säger de flesta så mycket men det måste ju onekligen betyda att det är ett gott vin, eller hur? Kan bara hålla med. Seriositet och klunkabilitet gifter sig här i ännu ett mästerverk signerat trollkarlen från Slovakien.

1 x Interval 102 ’14 – Slobodne Vinarstvo, Slovakien “Efter regn kommer botrytis”. I deras fall var det deras riesling som angreps under den regniga sensommaren 2014. Att något så fantastiskt gott kan skapas av ett i övrigt skitår är vackert ändå. Petroleum, antydan till söt botrytisfrukt och en precis syra möts man av i setta seriösa matvin.

1 × Kadarka ’16 – Grál Pince, Ungern “Kadarka, the Pinot Noir of the East” Känns dumt att jämföra. Kadarka har visserligen många likheter med Pinot Noir men är så mycket mer personlig och spännande. Tycker vi i alla fall! 2016 var inte det varmaste av år men det har gett ett vin med ännu sirligare rödbärig frukt som bärs fram av syra och en liten kryddig svans.