Hatzidakis

1997 grundade Haridimos Hatzidakis och Konstatina Chryssou Hatzidakis. Haridimos hade tidigare studerat agronomi och oenologi samt arbetat på olika vingårdar på Santorini och Kreta. Under åren har Hatzidakis fått en kultstämpel då de har representerat en autentisk och terroirdriven vinmakning på Santorini. I vinmarkerna arbetar man ekologiskt och biodynamiskt. Till exempel så finns det i vingårdarna stockar mellan 40 och 150 år gamla – vissa från pre-phylloxera! Produktionen är väldigt liten och omfattar 200–300 lådor per cuvée och år. 2017 avled Haridimos plötsligt och nu drivs vingården av hans dotter Stella Hatzidakis tillsammans med Helena Alevra och Stella Papadimitriou – både Alevra och Papadimitriou hade tidigare arbetat med Haridimos.

Viner från Hatzidakis

På grund av extremt liten allokering vänligen kontakta oss för information om tillgängliga viner, årgångar samt priser.