Horst Hummel

Horst Hummel är till vardags advokat i Berlin, men odlar också 7,5 hektar i Villányi södra Ungern sedan 1998. Han är också vinmakaren för sin domän. Det sydligt belägna distriktet ligger på gränsen mellan kontinentalklimat och medelhavsklimat och brukar därför kallas för »Ungerns Toskana«. Odlingsmetoderna är ekologiska sedan 2008 och numera även biodynamiska. Alla Horts viner jäser spontant utan tillsatser – den enda tillsatsen är liten mängd svavel vid buteljering.

Viner från Horst Hummel

Appellation: Villány
Vingård: Siklós-Városhegy
Druvsort: Hárslevelű
Årgång: 2018
Jord: Kalk- och mineralrik loess
Vinmakning: Direktpress, viss botrytis
HA:
0,77
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Ståltank
Ålder på rankor: 35
Jäst: Naturlig
Restsötma: 1,7 g/l

Appellation: Villány
Vingård: Villány-Csillaghegy, Ördögárok
Druvsort: Portugieser
Årgång: 2018
Jord: Kalk- och mineralrik loess
Vinmakning: 3 veckors maceration
HA:
2
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Ståltank
Ålder på rankor: 18
Svavel: 45 mg/l
Jäst: Naturlig
Restsötma: 1,8 g/l

Appellation: Villány
Vingård: Nagytótfalu-Verebes Rét
Druvsort: Kékfrankos
Årgång: 2017
Jord: Kalk- och mineralrik loess
Vinmakning: 3 veckors maceration
HA:
2
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Ståltank
Ålder på rankor: 18
Svavel: 21 mg/l
Jäst: Naturlig
Restsötma: 1,4 g/l