Joiseph

I regionen Burgenland gör Luka, Richard och Alex vin sedan 2015 under namnet Joiseph. I de knappt 6 hektar stora markerna odlas Grüner Veltliner, Welschriesling, Neuburger, Traminer, Muskateller, Zweigelt, Pinot Noir och Blaufränkisch. Man är noga med att bibehålla den naturliga balansen med diverse växter, organiska preparat, komposter, mild beskärning, och få eller inga maskiner. I källaren gäller »low/no intervention« och minimalt med svavel vid buteljering (~15 mg/l).

Viner från Joiseph

Vingård: Auflangen, Obersatz
Druvsort: Fieldblend
Årgång: 2017
Alk.: 12 %
Jord: Kalksten
Vinmakning: Mestadels direktpress men också delvis skalkontakt på vissa druvor.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Stora ekfat, små gamla ekfat, samt ståltank.
Ålder på rankor: 20 -100 år
Svavel: 10mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Trift, Lange Ohn, Obersatz
Druvsort: Zweigelt/Pinot Noir/Blaufränkisch
Årgång: 2017
Alk.: 11,5 %
Jord: Kalksten
Vinmakning: 3–7 dagars maceration.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 225–500-liters ekfat
Ålder på rankor: 30 – 50 år
Svavel: 10mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Neuberg
Druvsort: Blaufränkisch
Årgång: 2017
Alk.: 12 %
Jord: Kalksten
Vinmakning: Klasarna avstjälkas och därefter 7 timmars maceration
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 9 månader i gamla 500-liters ekfat.
Ålder på rankor: ~30 år
Svavel: 10mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Froschau
Druvsort: Grüner Veltliner
Årgång: 2017
Alk.: 12,5 %
Vinmakning: 24 timmar på skalen.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 9 månader i gamla 500-liters ekfat. Battonage en gång per månad.
Ålder på rankor: 40–50 år
Svavel: 10mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Neuberg
Druvsort: Blaufränkisch
Årgång: 2017
Alk.: 12,5 %
Jord: Kalksten
Vinmakning: 1/3 hela klasar i botten, resterande 2/3 pressas och läggs på – så delvis maceration carbonique.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 9 månader i 500- respektive 600-liters ekfat
Ålder på rankor: ~40 år
Svavel: 8mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Satz
Druvtyp: Muskat Ottonel
Årgång: 2017
Jord: Kalksten
Vinmakning: Klasarna avstjälkas och därefter 12 dagars skalkontakt
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Gamla 600-liters acacia-fat
Ålder på rankor: ~30
Svavel: 4mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig
Vingård: Froschau and Altenberg
Druvsort: Grüner Veltliner
Årgång: 2018
Jord: Kalksten
Vinmakning: 24 timmar på skalen.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 9 månader i gamla 500-liters ekfat. Battonage en gång per månad.
Ålder på rankor: ~30
Svavel: 15mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Altenberg
Druvsort: Grüner Veltliner
Årgång: 2017
Jord: Kalksten
Vinmakning: Klasarna avstjälkas och därefter 24 timmars skalkontakt
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: Gamla 500-liters och 300-liters fat
Ålder på rankor: 40–50 år år
Svavel: 20mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Neuberg
Druvsort: Blaufränkisch
Årgång: 2018
Jord: Kalksten
Vinmakning: 1/3 hela klasar i botten, resterande 2/3 pressas och läggs på – så delvis maceration carbonique.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 9 månader i 500- respektive 600-liters ekfat
Ålder på rankor: 30–50 år
Svavel: 40mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig

Vingård: Auflangen
Druvsort: Welschriesling
Årgång: 2017
Alk.: 12 %
Jord: Kalksten
Vinmakning: Klasarna avstjälkas, därefter 10 dagars maceration.
Odling: Ekologisk
Filtrering: Ingen filtrering
Uppväxt: 50% i gammal ek, 50% i gamla 600-liters acacia-fat.
Ålder på rankor: ~30 år
Svavel: 10mg/l tillsatt
Jäst: Naturlig