Hoppa till innehållet
Wine Waves
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt
Meny Stäng

Joiseph

I regionen Burgenland gör Luka, Richard och Alex vin sedan 2015 under namnet Joiseph. I de knappt 6 hektar stora markerna odlas Grüner Veltliner, Welschriesling, Neuburger, Traminer, Muskateller, Zweigelt, Pinot Noir och Blaufränkisch. Man är noga med att bibehålla den naturliga balansen med diverse växter, organiska preparat, komposter, mild beskärning, och få eller inga maskiner. I källaren gäller »low/no intervention« och minimalt med svavel vid buteljering (~15 mg/l).
Joiseph - vinlineup
Joiseph_
IMG_3420
IMG_3422
IMG_3434
IMG_3435
IMG_3437
IMG_3441
IMG_3442
IMG_3445
LandVinbondeViner%AppellationVingårdDruvsortÅrgångJordVinmakningHAOdlingFiltreringUppväxtÅlder på rankorSvavelJästRestsötmaÖvrigt
ÖsterrikeJoisephNeuburger 201812,5%BergschmalisterNeuburger2018KalkstenSemi-kolsyrejäst, 50% hela klasar i direktpressad must, i ~3 veckor i ståltankEkologisk, under konverteringIngen filtreringGamla 600-liters ekfat från Steiermark50–60 år20 mg/l tillsattNaturlig2018 gav 800 flaskor av detta vin
ÖsterrikeJoisephRosatant 201912%Neuberg, SauerbrunnBlaufränkisch2019KalkstenAvstjälkade klasar och 48 timmars skalkontakt. Därefter jäsning på jästfällningen i gamla 500-liters ekfat.Ekologisk, certifieradIngen filtreringPå jästfällningen i gamla 500-liters ekfat inklusive battonage.30–40 år6 mg/l tillsatt vid jäsningNaturligTotal produktion om 2400 flaskor av detta vin
ÖsterrikeJoisephPiroska 201911,5%Trift, Sauerbrunn, Lange Ohn, Gritschenberg, Neuberg52% Zweigelt, 33% Blaufränkisch, 10% Pinot Noir2019Kalksten25% direktpress, 25% semi-kolsyrejäst, 50% avstjälkade klasar med 2–4 dagars macerationEkologisk, 80% certifierade, 20% under konverteringIngen filtreringGamla ekfat om 900 liter (70%) och 225 liter (30%)20–40 år8 mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephMischkultur12%Auflangen, ObersatzFieldblend2017KalkstenMestadels direktpress men också delvis skalkontakt på vissa druvor.EkologiskIngen filtreringStora ekfat, små gamla ekfat, samt ståltank.20–100 år10mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephRoter Faden11,5%Trift, Lange Ohn, ObersatzZweigelt/Pinot Noir/Blaufränkisch2017Kalksten3–7 dagars maceration. EkologiskIngen filtrering225–500-liters ekfat30–5010mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephRosatant12%NeubergBlaufränkisch2017KalkstenKlasarna avstjälkas och därefter 7 timmars macerationEkologiskIngen filtrering9 månader i gamla 500-liters ekfat.~3010mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephFogosh12,5%FroschauGrüner Veltliner2017Kalksten24 timmar på skalen.EkologiskIngen filtrering9 månader i gamla 500-liters ekfat. Battonage en gång per månad.40–50 år10mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephBFF12,5%NeubergBlaufränkisch2017Kalksten1/3 hela klasar i botten, resterande 2/3 pressas och läggs på – så delvis maceration carbonique.EkologiskIngen filtrering9 månader i 500- respektive 600-liters ekfat~408mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephMO maischevergorenSatzMuskat Ottonel2017KalkstenKlasarna avstjälkas och därefter 12 dagars skalkontaktEkologiskIngen filtreringGamla 600-liters acacia-fat~304mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephFogoschFroschau, AltenbergGrüner Veltliner2018Kalksten24 timmar på skalen.EkologiskIngen filtreringGamla 500-liters och 225-liters fat på jästfällningen inklusive 4 gånger battonage~3015mg/l tillattNaturlig
ÖsterrikeJoisephGV AltenbergAltenbergGrüner Veltliner2017KalkstenKlasarna avstjälkas och därefter 24 timmars skalkontaktEkologiskIngen filtreringGamla 500-liters och 300-liters fat40–50 år20mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephBFFNeubergBlaufränkisch2018Kalksten1/3 hela klasar i botten, resterande 2/3 pressas och läggs på – så delvis maceration carbonique.EkologiskIngen filtrering9 månader i 500- respektive 600-liters ekfat~404mg/l tillsattNaturlig
ÖsterrikeJoisephWR maischevergoren12%AuflangenWelschriesling2017KalkstenKlasarna avstjälkas, därefter 10 dagars maceration.EkologiskIngen filtrering50% i gammal ek, 50% i gamla 600-liters acacia-fat.~3010 mg/l tillsattNaturlig
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt