Hoppa till innehållet
Wine Waves
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt
Meny Stäng

Sclavos

Vinmakaren Evriviadis Sclavos har sedan 1996 arbetat enligt non-interventional på sina marker vid Lixouri på ön Kefalonia. Redan från allra första början har han arbetat ekologiskt och biodynamiskt och tillägger: »Det är en livsfilosofi – inte en trend.« Med lokala druvsorter som Robola, Mavropdaphne, Tsaousi och Vostilidi gör Evriviadis naturliga viner som alla har gemensamt att det är naturlig jäst, man har varken klarnat eller filtrerat, samt att bara en minimal mängd svavel tillsätts vid buteljering. Skördeuttaget ligger mellan 16–30 hektoliter/hektar. Jordmånen växlar mellan kalksten i Robola och kalksten, lera och sandsten vid Palikihalvön.
20190822_125855
LandVinbondeViner%AppellationVingårdDruvsortÅrgångJordVinmakningHAOdlingFiltreringUppväxtÅlder på rankorSvavelJästRestsötmaÖvrigt
GreklandAfianesLithani13%IkariaBegleri2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesIcarus Rosé13,5%IkariaFokiano2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesPithari White11%IkariaBegleri2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesPithari Red13%IkariaFokiano2016Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandEconomou
GreklandHalkiaAssyrtiko Amber 201914%CorinthAssyrtiko2019Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om 2–3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. 4 dagars maceration i ståltank. Har genomgått malolaktisk jäsning.Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3,5 månader på ståltank.7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 280 m öh.
GreklandHalkiaAgiorgitiko Rosé 201813%CorinthAgiorgitiko2018Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om cirka 3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3 månader på ståltank.7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 310 m öh.
GreklandHalkiaAgiorgitiko Red 201812,5%CorinthAgiorgitiko2018Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om cirka 3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. 7 dagars maceration i ståltank.Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3 månader på ståltank7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 310 m öh.
GreklandHatzidakis
GreklandKaranikaBrut Cuvée Speciale12,5%Amyntaio90% Xinomavro/10% Assyrtiko2017Sandig gammal sjöbottenMéthode Champenoise, Blanc de Noirs, utan dosagéDelvis biodynamisk
GreklandKaranikaBrut Cuvée Prestige 13%AmyntaioAssyrtiko/Xinomavro2015Sandig gammal sjöbottenMéthode ChampenoiseDelvis biodynamisk
GreklandKaranikaKokkini Stella – Terra Levea 12,5%AmyntaioXinomavro/Limniona/Cabarnet Sauvignon2015Gammal ler- och sandbottenDelvis biodynamiskOfiltrerat30–60 årVingården är belägen 650 m öh och området är känt för varma somrar och kalla vintrar med regn och snö
GreklandKontozisisLimniona13%Karditsa, ThessalienLimniona2018Sand, lerjord30 dagars maceration på ståltankEkologiskt certifierad sedan 1991Ofiltrerat6 månader på ståltank19Inget tillsatt svavelNaturlig2,1 gr/l
GreklandKontozisisAssyrtiko A-Grafo14,5%Karditsa, ThessalienAssyrtiko2018Sand, lerjord34 timmars maceration. Delvis jäsning med hela klasar, under jäsning tillsätts också hela druvor. Battonage.Ekologiskt certifierad sedan 1991Ofiltrerat6 månader på ståltankInget tillsatt svavel, totalt 10 mg/lNaturlig1,6 gr/lÅrlig produktion om 2.000 liter
GreklandSclavosAlchymiste WhiteLixouria, KefaloniaRoditis/Robola/Tsaoussi/Zakyntheio2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosAlchymiste Rosé13%Lixouria, KefaloniaMavrodaphne, Moschatela2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosVino Di Sasso Robola 12,5%Lixouria, KefaloniaRobola2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosEfranor13%Lixouria, KefaloniaVostilidi2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandTatsis
GreklandThymiopoulosXinomavro Young Vines13%Naoussa, MacedoniaTvå plottar kring byn Fyteia respektive TrilofosXinomavro2018Schist, granit, kalkstenDruvorna skördas för hand. 75% avstjälkas och maceration pågår i 12–15 dagar. Jäsning sker i ståltank under 3 månader.Ekologisk (certifierad), biodynamisk8 månader i betongkar10–18 årNaturligVinplottarna är belägna 180 respektive 470 m öh
GreklandTetramythosMalagousia 12%Ano Diakopti, PeloponnesMalagousia 2017KalkstenEkologiskt certifieradVinstockarna är gamla bushvinesNaturligVingården är belägen 600–850 m öh
GreklandTetramythosMavro Kalavryta Nature   14%Ano Diakopti, PeloponnesMavro Kalavritino2017KalkstenEkologiskt certifierad25 år gamla bushvinesVingården är belägen 800 m öh
GreklandTetramythosRoditis Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesRoditis2018KalkstenVinet har genomgått malolaktisk jäsning, ligger på jästfällningen i 7 månaderEkologiskt certifieradOfiltrerat46 årInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosMalagousia Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesMalagousia2018KalkstenEkologiskt certifieradOfiltreratVinstockarna är gamla bushvinesInget tillsatt svavelNaturligVingården är belägen 600–850 m öh
GreklandTetramythosMuscat Sec Blanc Nature12,5%Ano Diakopti, PeloponnesMuscat of Patras2018Ekologiskt certifieradOfiltreratNaturligVingården är belägen 800 m öh
GreklandTetramythosRoditis Orange Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesRoditis2018KalkstenVinet har genomgått malolaktisk jäsning, ligger på jästfällningen i 7 månaderEkologiskt certifieradOfiltrerat46 årInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosAgiorgitiko Nature14%Ano Diakopti, PeloponnesAgiorgitiko2018KalkstenEkologiskt certifieradOfiltreratStåltankInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosPhellóe NatureAno Diakopti, PeloponnesMavrodaphne/Agiorgitiko/Mavro Kalavritino2016KalkstenEkologiskt certifieradOfiltrerat
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt