Sclavos

Vinmakaren Evriviadis Sclavos har sedan 1996 arbetat enligt non-interventional på sina marker vid Lixouri på ön Kefalonia. Redan från allra första början har han arbetat ekologiskt och biodynamiskt och tillägger: »Det är en livsfilosofi – inte en trend.« Med lokala druvsorter som Robola, Mavropdaphne, Tsaousi och Vostilidi gör Evriviadis naturliga viner som alla har gemensamt att det är naturlig jäst, man har varken klarnat eller filtrerat, samt att bara en minimal mängd svavel tillsätts vid buteljering. Skördeuttaget ligger mellan 16–30 hektoliter/hektar. Jordmånen växlar mellan kalksten i Robola och kalksten, lera och sandsten vid Palikihalvön.

Viner från Sclavos

Appellation:​ Lixouria, Kefalonia
Druvsort: Roditis/Robola/Tsaoussi/Zakyntheio
Årgång: 2018
Jord: Kalksten, lera
Odling: Biodynamisk
Annat: Skördeuttag 16–30 hl/ha

Appellation: Lixouria, Kefalonia
Druvsort: Mavrodaphne, Moschatela
Årgång: 2018
Alk.: 13 %
Jord: Kalksten, lera
Odling: Biodynamisk
Annat: Skördeuttag 16–30 hl/ha

Appellation: Lixouria, Kefalonia
Druvsort: Robola
Årgång: 2018
Alk.: 12,5 %
Jord: Kalksten, lera
Odling: Biodynamisk
Annat: Skördeuttag 16–30 hl/ha

Appellation: Lixouria, Kefalonia
Druvsort: Vostilidi
Årgång: 2018
Alk.: 13 %
Jord: Kalksten, lera
Odling: Biodynamisk
Annat: Skördeuttag 16–30 hl/ha