Hoppa till innehållet
Wine Waves
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt
Meny Stäng

Tatsis

Bröderna Pericles och Stergios Tatsis är 3: e generations vinbönder och när de tog över jobbet hos Tatsis Winery från sin far skulle de förändra allt – de ville tillbaka till naturen. Redan i slutet av nittiotalet blev Tatsis den första vingården i Grekland med ekologisk certifiering. I början av 2000-talet började man praktisera biodynamiska principer i de 32 ha stora vinmarkerna. Pericles och Stergios har under årens lopp guidat och utbildat många vinodlare med sina kunskaper inom ekologisk och biodynamisk odling.
IMG_0204_large
LandVinbondeViner%AppellationVingårdDruvsortÅrgångJordVinmakningHAOdlingFiltreringUppväxtÅlder på rankorSvavelJästRestsötmaÖvrigt
GreklandAfianesLithani13%IkariaBegleri2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesIcarus Rosé13,5%IkariaFokiano2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesPithari White11%IkariaBegleri2017Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandAfianesPithari Red13%IkariaFokiano2016Ekologisk, biodynamiskAfianes producerar totalt ca 5.000 flaskor per år
GreklandEconomou
GreklandHalkiaAssyrtiko Amber 201914%CorinthAssyrtiko2019Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om 2–3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. 4 dagars maceration i ståltank. Har genomgått malolaktisk jäsning.Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3,5 månader på ståltank.7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 280 m öh.
GreklandHalkiaAgiorgitiko Rosé 201813%CorinthAgiorgitiko2018Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om cirka 3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3 månader på ståltank.7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 310 m öh.
GreklandHalkiaAgiorgitiko Red 201812,5%CorinthAgiorgitiko2018Kalksten, leraManuell skörd med ett uttag om cirka 3 kilo/vinstock. Pneumatisk pressning i 2 timmar. 7 dagars maceration i ståltank.Sammanlagt 3,7 haEkologisk, certifieradIngen filtrering3 månader på ståltank7 år15 mg/l under vinifieringsprocessen och 15 mg/l vid buteljeringNaturligVingården är belägen 310 m öh.
GreklandHatzidakis
GreklandKaranikaBrut Cuvée Speciale12,5%Amyntaio90% Xinomavro/10% Assyrtiko2017Sandig gammal sjöbottenMéthode Champenoise, Blanc de Noirs, utan dosagéDelvis biodynamisk
GreklandKaranikaBrut Cuvée Prestige 13%AmyntaioAssyrtiko/Xinomavro2015Sandig gammal sjöbottenMéthode ChampenoiseDelvis biodynamisk
GreklandKaranikaKokkini Stella – Terra Levea 12,5%AmyntaioXinomavro/Limniona/Cabarnet Sauvignon2015Gammal ler- och sandbottenDelvis biodynamiskOfiltrerat30–60 årVingården är belägen 650 m öh och området är känt för varma somrar och kalla vintrar med regn och snö
GreklandKontozisisLimniona13%Karditsa, ThessalienLimniona2018Sand, lerjord30 dagars maceration på ståltankEkologiskt certifierad sedan 1991Ofiltrerat6 månader på ståltank19Inget tillsatt svavelNaturlig2,1 gr/l
GreklandKontozisisAssyrtiko A-Grafo14,5%Karditsa, ThessalienAssyrtiko2018Sand, lerjord34 timmars maceration. Delvis jäsning med hela klasar, under jäsning tillsätts också hela druvor. Battonage.Ekologiskt certifierad sedan 1991Ofiltrerat6 månader på ståltankInget tillsatt svavel, totalt 10 mg/lNaturlig1,6 gr/lÅrlig produktion om 2.000 liter
GreklandSclavosAlchymiste WhiteLixouria, KefaloniaRoditis/Robola/Tsaoussi/Zakyntheio2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosAlchymiste Rosé13%Lixouria, KefaloniaMavrodaphne, Moschatela2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosVino Di Sasso Robola 12,5%Lixouria, KefaloniaRobola2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandSclavosEfranor13%Lixouria, KefaloniaVostilidi2018Kalksten, leraBiodynamiskSkördeuttag 16–30 hl/ha
GreklandTatsis
GreklandThymiopoulosXinomavro Young Vines13%Naoussa, MacedoniaTvå plottar kring byn Fyteia respektive TrilofosXinomavro2018Schist, granit, kalkstenDruvorna skördas för hand. 75% avstjälkas och maceration pågår i 12–15 dagar. Jäsning sker i ståltank under 3 månader.Ekologisk (certifierad), biodynamisk8 månader i betongkar10–18 årNaturligVinplottarna är belägna 180 respektive 470 m öh
GreklandTetramythosMalagousia 12%Ano Diakopti, PeloponnesMalagousia 2017KalkstenEkologiskt certifieradVinstockarna är gamla bushvinesNaturligVingården är belägen 600–850 m öh
GreklandTetramythosMavro Kalavryta Nature   14%Ano Diakopti, PeloponnesMavro Kalavritino2017KalkstenEkologiskt certifierad25 år gamla bushvinesVingården är belägen 800 m öh
GreklandTetramythosRoditis Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesRoditis2018KalkstenVinet har genomgått malolaktisk jäsning, ligger på jästfällningen i 7 månaderEkologiskt certifieradOfiltrerat46 årInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosMalagousia Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesMalagousia2018KalkstenEkologiskt certifieradOfiltreratVinstockarna är gamla bushvinesInget tillsatt svavelNaturligVingården är belägen 600–850 m öh
GreklandTetramythosMuscat Sec Blanc Nature12,5%Ano Diakopti, PeloponnesMuscat of Patras2018Ekologiskt certifieradOfiltreratNaturligVingården är belägen 800 m öh
GreklandTetramythosRoditis Orange Nature12%Ano Diakopti, PeloponnesRoditis2018KalkstenVinet har genomgått malolaktisk jäsning, ligger på jästfällningen i 7 månaderEkologiskt certifieradOfiltrerat46 årInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosAgiorgitiko Nature14%Ano Diakopti, PeloponnesAgiorgitiko2018KalkstenEkologiskt certifieradOfiltreratStåltankInget tillsatt svavelNaturlig
GreklandTetramythosPhellóe NatureAno Diakopti, PeloponnesMavrodaphne/Agiorgitiko/Mavro Kalavritino2016KalkstenEkologiskt certifieradOfiltrerat
  • Wine Waves
  • Vinbönder
  • Restaurangkund
  • Privatkund
  • Kontakt