TILLBAKA
Szamorodni, 500 ml
LAND
Ungern
REGION
Tokaj
VINGÅRD
Betsek, Szent Tamás, Úrágya
PROCENT
11,5 %
DRUVSORT
Furmint 75%/Hárslevelű 25%
ÅRGÅNG
2017
JORD
Vulkanisk, lera
VINMAKING
Klasarna är 50% gröna druvor, 50% botrytisdruvor, vilka avstjälkas utan att druvorna går sönder. Pressning sker efter 12 timmar och musten flyttas till ståltank för kallmacerering vid 6° C under 2–3 dagar. Efter jäsningen är klar tappar man faten, rengör dessa, för att sedan låta vinet växa upp i samma rena fat. Efter 12–18 månader renas vinet med bentonit och filtreras innan buteljering.
HA
4,5
ODLING
Ekologisk, ej certifierad
FILTRERING
Ja
UPPVÄXT
18-30 månader i ungerska och franska 300-litersfat
ÅLDER PÅ RANKOR
Betsek: 45 år, Szent Tamás: 25 år, Úrágya 10–15 år
SVAVEL
Totalt 221 mg/l
JÄST
Odlad
RESTSÖTMA
108,4 g/l
ÖVRIGT
Vegan
SKRIV UT
Back Button