2005 dundrade Attila Homonna in på vinvärldskartan. Det var då han grundade sin 4,5 hektar stora, eller ska vi säga lilla, vingård i byn Erdőbénye i Tokaj.
Då var Erdőbénye en ödslig by och att påstå att ingen brydde sig nämnvärt om vinmarkerna häromkring är ingen överdrift. Idag ser det helt annorlunda ut och det tack vare Attila. Varför detta avtryck då? Jo, dels har Attila bevisat områdets terroir, och det med en vinmakning som skiljer sig markant från gängse stil i regionen – i stället för kraft och fruktsötma så bygger han sina viner med finess, tydlig mineralitet och hög syra. Tidig skörd och lång jäsning i sval källare är några av hans metoder. Han jobbar dessutom uteslutande med naturlig jäst, gamla vinstockar och låga skördeuttag. Uppväxt sker i gamla fat tills Attila tycker att de är redo att buteljeras och släppas. I markerna arbetar Attila själv tillsammans med en anställd enligt ekologiska principer. Det här är eleganta sofistikerade viner med stor lagringspotential. Homonna gör 4 torra Tokaj-viner per år: två blends på Furmint-Hárslevelű samt två viner på druvan Furmint från de två vingårdslägena Határi och Rány. Till det kommer söta viner, antingen senskördade eller aszú (dvs botrytis).